Aktivan odmor

Maj, juni - priroda se intenzivno budi. Šarenilo boja, opojni, primamljivi, "slatki" mirisi polena kruže vazduhom, zovu nas i"mame"na zelene "tepihe" van grada. I kao da su ove godine intenzivniji nego ranije. Ali, u kom pravcu krenuti i gde pronaći prostor sačuvane tradicije, a ujedno se aktivno odmoriti? Zašto ne otići recimo, na sever Vojvodine, Bačku, i otkriti "čari" nekog salaša? I eto stigli smo do nas.

Da li je dovoljna preporuka prijatelja za polazak na put koji vodi do Salaša Djordjević, pored jezera Palić. Svakako, ali ne treba zanemariti ni društvene mreže koje informišu ljude šta se i gde događa na prostorima naše prelepe zemlje, i pokreću sve nas.

Trenutkom ulaska na prostrani Salaš, osetiće se povezanost sa "blistavom" prirodom i snažnom željom da je prigrlimo što bliže i što više sebi. A, zainteresovane, znatiželjne oči i pogled, uvek traže dalje. Za to "putovanje" i upoznavanje okoline biće dovoljan bicikl. I dok se točkovi okreću, posložio se mali album novih, zanimljivih fotografija.

Prostirka ili ćebe biće dovoljne za predah u bašti prepunoj procvetalih mirisnih ruža, a vežbe će pokrenuti u nama dobro raspoloženje i vratiti nam željeni, pomalo zaboravljen osmeh na lice. Osetićemo kako smo telo "obogatili" novom svežinom i energijom. A, da bi mozaik bio potpun, ostaje još jedna važna "kockica" - domaća kuhinja sa bogatim izborom specijaliteta.

Priznaćete, potrebno je tako malo za ostvarenje harmonije. A, ona tako "čarobno" zvuči. Želimo da je sačuvate, ali kada budete osetili da po malo "bledi", mi smo tu i čekamo Vas, da sa zadovoljstvom i udruženim snagama ona "dobije novi sjaj".