Novo proleće

Priroda se probudila i okružila nas svojim opojnim mirisima i toplim sunčevim zracima - a nas je "zarobio virus".

Proleće, koje smo tako željno očekivali, ovog puta "slobodno diše" bez nas, bez dečijih bezbrižnih, veselih i razdraganih glasova na igralištima, parkovima ili sportskim terenima. Ulicama se, na kratko, ubrzano kreću zamišljeni, zabrinuti ljudi, ali puni nade i vere u jednu jednostavnu činjenicu " i to će proći".

Vreme prihvatanja i prilagođavanja novonastalog stanja je veoma različito jer promena navika i smanjenih aktivnosti nije ni lako a ni brzo. Ipak, svakog dana izlazimo kao pobednici nad "nemirnim" glasovima u sebi i ogromnom željom da izađemo iz svojih domova, upravo ostajući u njima.

Postajemo svesni da smo učesnici nemile "trke u zatvorenoj dvorani", da je, sada, potrebno nesebično pružiti ljubav, brigu i solidarnost onima kojima je najpotrebnija, naravno počev od najmilijih. Udruženi u istom cilju činimo da se čovečnost, humanost i dobrota prenose brzinom svetlosti širom naše jedinstvene planete.

Verujući u dobar ishod, snagom čelične volje i strpljenja, uporno i nepokolebljivo koračamo ka cilju, odlučni idejom u opravdanost narodne izreke: strpljen-spašen. A, sunce će i dalje sijati, još jače i još intenzivnije.

Za neko vreme, na pobedničkom "postolju" zajedno ćemo slaviti POBEDU-U SVAKOM SAČUVANOM ŽIVOTU. I izaći ćemo mudriji, svesniji sadašnjeg trenutka.