SVE U SVOJE VREME

Virus Covid - 19 je još uvek prisutan među nama. Sada je prisutniji nego u prvom delu godine, ali se svi nadamo da ćemo iz svega ovoga izaći sa minimalnim posledicama i da ćemo koliko toliko nastaviti sa radom. Svakako svako od nas bira svoj put koji je vođen instrukcijama struke, a jasna poruka jeste - NAUČIMO DA ŽIVIMO SA OVOM POŠASTI.

Možda je baš sada trenutak da sagledamo prednosti koje ovakva mesta nude. Salaš posluje na principu ugovorenih događaja, gde se gosti ne mešaju međusobno, i stiče se utisak da ste kod svoje kuće. To nam i jeste bila namera - da se tako i osećate. A nedavno mi je jedna gošća odala tajnu - "ne pamtim kada sam tako bezbrižno sedela ispod kajsije, čitala knjigu, a deca se igrala u blizini. Sve je bilo kao da sedim u svom dvorištu a na odmoru smo."

I nije samo to prednost, već i potreba da se čovek osami, da zaroni u sebe, napravi preraspodelu prioriteta... Kada se tako postavimo - spremni dočekujemo radne obaveze, a svojim najdražim dajemo najbolji deo sebe.

A čemu naslov sve u svoje vreme. Možda bi trebalo staviti pre U ZADNJE VREME. Ovaj trenutak nas uči da planski pripremamo vreme koje je pred nama, da koristimo sopstvene resurse... Sve nas to vodi ka autentičnosti što je i krajnji cilj. I umesto da brinemo šta će nam se dogoditi, mi kreiramo jednu svima nama lepšu budućnost. Ja sam za a Vi?