UČINIMO SEBI BORAVAK UGODNIJIM!

Ovih dana često čujemo rečenicu - očistimo svoj prostor. Da, to zaista nije kliše niti slučajno rečeno, već potreba da posle zimskih dana napravimo veliko prolećno čišćenje životnog prostora. A sada i preka potreba.

Da ne bih teoretisala, zasukala sam rukave i počela sa prolećnim spremanjem. Već nakon jednog dana primetila sam veliku gomilu stvari koje mi nisu potrebne. A sigurna sam da toga ima u svakoj kući. I eto nama zanimacije. Realno, nije nam potrebno puno - samo da verujemo da je ovo prolazna stvar, a jeste.

Isplanirala sam vreme od 30 dana - šta mi je činiti, i nikako ne odstupam od zacrtanog plana. Već nakon par dana rezultat je vidljiv; prostor rasčišćen od suvišnih stvari, čistije je i što je veoma bitno kao da su neki tereti otklonjeni. Kao da su mi misli sada jasnije, ili mi se samo čini. Pokušajte i Vi, pa da razmenimo iskustva. Iznenadićete se rezultatom.

Uživam u boravku kod kuće. A porodica !?! Jeste, važno je sa kim ste u toj kući, prostoru. Mir i Sloga - da, kada je to prisutno, sve je lako. Ne smemo zaboraviti šta nas spaja, šta ispunjava, šta je u ovim vremenima bitno. Pomoći jedni drugima, ulepšati, iznenaditi ... I shvatam kako želim da dočekam najmilije sa nekim jelom koje je još moja baka pravila. Ustvari, postaje jasna činjenica da je sve bitno samo kada imate sa kim da podelite - i sreću i radost i brigu. I kada za sve imate vremena - i za sebe, i za porodicu i decu, ali i za posao. I još jedna stvar, male i jednostavne stvari su postale velike. Ustvari uvek su bile, samo smo ih sada postali svesni.

Da li je potrebno da naglasim da se sada u svojoj kući, svom radnom prostoru osećam lepše, jer imam sa kim da ga delim.

Hvala na tome. Pozdrav, Bilja