Srećna Nova 2020 g.

Srećna Nova 2020 g.

Pod utiskom praznične atmosfere, sumiram i preispitujem sve prethodne godine.

Sećam se još davne 2004. godine kada smo kupili salaš i kada sem 2 hektara zemlje i na njoj osnovna zgrada i štala, nije bilo ništa. Hrabrosti i odvažnosti da se upustimo u avanturu, nije nedostajalo. Išlo se korak po korak, i na taj način se razvijao salaš, ali i mi sa njim. To je bio svakodnevni proces, proces koji nas je naveo da menjamo sebe, da sve oko nas posmatramo drugačijim očima. I kada malo bolje razmislim to je sve imalo dubokog smisla. Nesvesno, gradili smo svoju budućnost, srećni, jer su deca i porodica u svemu tome.

Želim sa vama da podelim ono kako se sada osećam. Sve prethodne godine rada učinile su da imam osećaj izobilja. Ali u čemu izobilje? Izobilje lepih misli, lepih osećanja, dobrog raspoloženja, izobilje snage, dobrih i kvalitetnih ljudi... Ovo mesto nam je to omogućilo. Na svemu tome sam veoma zahvalna: na porodici, braku, deci, prijateljima, i na kraju vama koji upravo čitate ove redove.

Svakako sam zahvalna na osobinama koje su korisne da ih negujemo u sebi, prvenstveno zbog sebe: - da budemo istrajni, uporni, da uvek imamo lepu reč za druge... Nije ovo ni teško, ali ni lako. Pokušajmo da učinimo da nam je svaki naredni dan za nijansu bolji od prethodnog.

Zdravicu za Novu Godinu ću završiti rečima Duška Radovića: "... želim Vam, da Vas ne boli ono što Vas je bolelo; da Vas još više voli ono što Vas je volelo; da Vam deca budu bolja od Vas i da se više Vi hvalite njima nego oni Vama; i za kraj, da Vi drugima budete potrebniji nego oni Vama..."

Srećna Nova 2020. godina