Obilazak najlepših mesta u okolini salaša “Đorđević” sa našim Nemanjom

“Petnaest godina svog života proveo sam putujući po svetu, često radeći kao profesionalni turistički vodič, ponekad kao profesor engleskog jezika ili sam znao samo spakovati ranac kako bi krenuo u istraživanje lepota Evrope, Azije i Afrike. Prepešačio sam mnogo kilometara i upoznao puno ljudi, ali me je svaki put vraćao kući u Panonsko more i u njeno srce, grad Suboticu. Lepota ovog modernističkog grada na severu Bačke, nadomak čuvenog jezera Palić, zauvek boravi u mojim pričama.

Ako se odlučite da tokom Vašeg boravka upoznate detalje ovog predela, pozivam Vas da zajedno prošetamo centrom grada Subotice i obalom jezera Palić, gde ću se potruditi da Vam dočaram zanimljive istorijske činjenice, upoznam Vas sa šarenolikom arhitekturom, predstavim kako ovde danas živi narod, objasnim šta su lakumići i fanci, zagolicam maštu i pokažem interesantnu floru i faunu koja nas okružuje. Možemo se čak i popeti na toranj Gradske kuće i obići skoro renoviranu Sinagogu, ili pak možemo degustirati vino u lokalnim vinarijama ili posetiti ergelu konja.

Ukoliko ste spretni i sportsko aktivni, sve gore navedeno možemo uraditi i biciklama, čak obići i više, napraviti veći krug vožnje do jezera Ludaš i napraviti piknik u prirodi.

Salaš “Đorđević” je idealno mesto za odmor i isključenje od gradske buke. Lično volim tamo da boravim i da pišem pesme. Domaćica Biljana je veoma gostoljubiva i prijatna žena, naša saradnja je došla prirodno. S tim rečeno, njeni gosti su i moji gosti, zajedno se trudimo da ulepšamo odmor svim posetiocima.”

Nemanja Mutić, naš divan saradnik i profesionalan vodič