Ponosni smo što smo predstavljeni kao najbolje iz Srbije

Prenosimo Vam s ponosom tekst koji je objavljen na sajtu Predsednika Republike o našem salašu u celosti.

[NAJBOLJE IZ SRBIJE]

Бајковит и јединствен салаш

Љубиша и Биљана Ђорђевић успели су да од малог напуштеног салаша, купљеног готово случајно, направе једну од најлепших суботичких туристичких прича Ушушкан у палићки мир, окружен са 3.000 садница, цвећем, украсним грмовима, језерцетом, тамо где је свака травка под конац, где се традиција с уметничким даром преплиће са модерним, где се одмара душа и чује тишина, салаш Ђорђевић дочекује и испраћа своје госте. Успешни суботички предузетник, власник фирме „Коралшпед“, која се већ четврт века узлазном путањом бави шпедицијом Љубиша Ђорђевић са супругом Биљаном успео је да од малог напуштеног салаша, купљеног готово случајно, направи једну од најлепших суботичких туристичких прича.

„Пријатељ ме је питао да ли бих купио један мали салаш на Палићу и ја сам пристао. Временом сам куповао земљу коју су продавали у комшилуку тако да се данас имање простире на око осам хектара. Посао око салаша, већим делом сам препустио супрузи Биљани и она то, показало се, ради одлично“, прича Љубиша Ђорђевић.

Ђорђевићи ништа не раде на пола, дају себе у потпуности и то им се вишеструко враћа. Углед који уживају не само на Палићу већ и у региону изградили су својим рукама, брижљиво и неуморно градећи свој стил препознатљив по домаћинској атмосфери с великом дозом отмености, шарма и елеганције упаковане с духом традиције.

Биљана не пристајe на просечност, њена је жеља да се чак и свадбе и разна весеља, рођендани, забаве организују на једном вишем нивоу.

„Љубиша и ја размишљамо исто - ако нешто радимо, чинимо то онако како треба, нема површности. За нас је квалитет пресудан. Срећна околност је да иза свега стоји „Коралшпед“. Новац ће се потрошити, али желимо да створимо нешто друштвено корисно, да људи ту могу да дођу, да нађу мир, да се опусте, насмеју, растерете свакодневице. Иако стремимо ка конгресном туризму, наравно не да му будемо база већ ослонац, велику пажњу поклањамо породичном туризму, јер породица је основ свега“, каже Биљана Ђорђевић.

Ђорђевићи су окушали и живот у Аустралији, али су се након две године вратили.

„Схватио сам да ако човек хоће да ради може да заради и да лепо живи и у Србији“, сигуран је Љубиша Ђорђевић.

Чаролију салаша Ђорђевић ствара сваки кутак, од кућа за смештај са удобним лежајевима, спортских терена, рибарске куће, ресторана, сала за све врсте прослава и још много тога.

„Савремени гост жели да има комодитет, а ми се трудимо да му то и приуштимо. Гостима организујемо излете са водичима да могу да обиђу и виде лепоте Палића, Суботице и околине. Користим и своје пословне везе да људи са којима радим обиђу Палић и Суботицу и да се увере да „Коралшпед“ ради озбиљно, да је то фирма на коју могу да се ослоне, да пружа сигурност у послу“, објашњава Љубиша Ђорђевић.

А ова фирма је као велика породица. Први међу њима, Љубиша Ђорђевић, увек је доступан за својих 70 запослених.

„Трудим се да будем узор и пример не само својој деци већ и својим запосленима“, додаје Љубиша Ђорђевић.

А да се труд овог већ 36 година складног пара исплатио, најбоље говори порука гостију која гласи „Ђорђевићи, немојте се мењати“._