Prepoznatljiv, jedinstven, a različit...

Porodica Đorđević izgradila je turistički kompleks na površini od osam hektara, koji nosi porodično ime - “Salaš Đorđević” - u srcu palićke ravnice, deset kilometara od centra Subotice, prema izlazu na autoput Subotica-istok.

To je prostor sa desetak autentičnih vojvođanskih objekata, koji je postignut pažljivom restauracijom, dok su pojedini komadi nameštaja u kućama verna kopija onih koji su decenijama krasili seoska domaćinstva. Novoizgrađeni objekti su prilagođeni palićkom stilu, što ovaj kraj i čini prepoznatljivim. Kuće su međusobno povezane stazama od cigala, dok centar čini Slavska kuća, koja nepogrešivo ukazuje na toplu dobrodošlicu. Nisu izostali ni neizbežni prostori za prezentaciju vojvođanskih običaja – amfiteatar (gledalište), čardak, i ribarska kuća…

Posebno obeležje “Salaša Đorđević” čini brižljivo negovana hortikultura sa mnoštvom cvetnih leja, ruža, travnatih površina i poljem lavandi. Prilikom prolaska kroz drvored – aleju, svaki gost stiče svoj prvi doživljaj različitih harmoničnih celina koje odišu atmosferom skladnog, mirnog ambijenta. Ovakav ambijent ne bi bio potpun, da nije podržan i proizvodnjom domaće hrane. Neretko se čuje komentar “Ovo je raj na zemlji, tu i paradajz miriše...”.

Velika pažnja se poklanja sportu i rekreaciji koji privlači kako mlađu tako i zreliju generaciju - na sportskim terenima, od kojih su na raspolaganju dva teniska terena, teren za košarku, teren za odbojku na pesku, teren za mali fudbal, teren za boćanje, jezero sa rekreativnim pecanjem, ponton, kao i čamac za vožnju jezerom. Gosti navikli na svoju rutinu meditacije, neće biti razočarani, jer su ti prostori sa posebnom pažnjom uređeni. Osim meditacije i joge, na raspolaganju su čardak, točak istine, ponton i ribarska kuća, ali i svaki kutak koji gost otkrije, a koji je daleko od radoznalih očiju. Amfiteatar ima poseban značaj, jer je idalan za različite debate, treninge i edukacije i kreiranje nezaboravnih doživljaja. Doživeti, ispričati ali i podeliti iskustvo sa najmilijima, jeste smisao postojanja ovakvih mesta. Najmlađi mogu da uživaju na dva različita dečja igrališta u sigurnom ambijentu Salaša.

“Salaš Đorđević " organizuje sve vrste proslava - svadbe, rođendane, krštenja, korporativne žurke, team buildinge, family day, večere… Na svakom gostu je lični izbor - restoran ili party šator za veća slavlja, dok su ribarska kuća na jezeru sa pontonom, Slavska kuća, veliku terasa kao i bazen pogodniji za manja slavlja i proslave. Ambijent “Salaša Đorđević” deluje bajkovito, kao da neprimetno uspostavlja ravnotežu između današnjeg ubrzanog vremena i nostalgije prošlih, starih vremena. Vraća nas prirodi, precima... i pojačava potrebu za preispitivanjem same suštine življenja. Uz tihe zvuke muzike, koja se čuje svuda na Salašu, neprimetno se ulazi u mirniji ritam; vreme kao da se ‘širi’ pa se ima vremena za sve. Posle provedenog vikenda kod nas, odmorene duše i tela, gost se vraća vedriji, plemenitiji i mudriji, a jednostavnost prethodnog stila života počinje da se uvlači u svaku poru namernika. U posebnim kućama koje su u skladu sa celokupnim izgledom Salaša na raspolaganju je dvadesetak ležaja, prilagođenih savremenom gostu - spoj modernog i starog nameštaja. Svaka soba ima kupatilo, televizor i internet, kao i “svoje dvorište” u kojem se nalazi bazen sa đakuzijem isključivo za goste kompleksa, kako bi svima bio obezbeđen mir.

Brojna domaća priznanja i nagrade koje su dodeljene ovom turističkom kompleksu “Salaš Đorđević” potvrđuju reči prof. Draška Ređepa da je Salaš “... oaza na severu Bačke ...”

Pozivamo Vas da se lično uverite u nostalgičnu čaroliju i sveukupni doživljaj boravkom na “Salašu Đorđević”.