" Vojvođanski salaši - prosto blistaju poput bisera u moru."

Neki Salaši jesu oaze - izolovani od gradske buke, gužve i saobraćaja. Sve te oaze liče jedna na drugu, i uz mali doprinos, postaju prepoznatljive, jedinstvene i veoma različite - što je istovremeno i naš slogan.

Karakteristika takvih salaša jeste priroda i okruženje i svakako čovek. Pronaći harmoniju, sklad, mir - jeste težnja svakoga od nas u 21 veku, jer su tempo i brzina njegova osnovna obeležja. Ne narušiti lepotu prirode već je samo dopuniti je naš zadatak na godišnjem nivou. Otuda jedne godine nastaje jezero oko ribarske kuće sa prelepim raznovrsnim trskama, vrbama i svakako životinjskim svetom, zatim aleja koja sada predstavlja pravu raskoš bilo da je proleće, leto, jesen ili zima u pitanju; pa Umetnički šumarak sa drvima koja karakterišu umetnike koji su obeležili rad UU Moderna; dalje, mladenački i dečiji šumarak koji nastaju u nameri da salaš svoje mladence vraća mestu gde su rekli sudbonosno da; ružičnjak 1 i 2 sa prelepim izborom raznovrsnih ruža i mesto gde možete napraviti najlepše fotografije.

U novije vreme smo upotpunili utisak sklada i harmonije sa pontonom koji hedonizmu daje novu notu, a čamac posebnu vezu sa okruženjem. Ne nedostaje ovde ni deo koji našem čulu ukusa pruža " raj na zemlji - gde i paradajz miriše " - tako nas gosti iz inostranstva opisuju. Posebno smo ponosni na komentare gostiju koji borave na salašu, da su im upravo sklad, harmonija i mir, prvi utisak o nama. "... a srdačan doček ljubaznih domaćina i osoblja, kolorit i raznovrsnost sadržaja, samo su potvrda našeg pravog izbora "; i svakako jedna od najlepših poruka u samo par reči - "ne menjajte se!”

To sve doprinosi da salaš pruža mir koji vrlo brzo postaje zarazan i što je još važnije, prenosi se na svakog pojedinca koji boravi u njemu. A kao zaključak se nameće da se lepotom treba braniti od svega što nas danas okružuje; i da je najbolji način dočekati budućnost taj, da je sami stvorimo.

S ljubavlju,

Biljana Đorđević